CV

Afbeeldingsresultaat voor Engelse icoonEngels

Ago Verdonschot is dirigent en zanger. Koren waar hij op dit moment leiding aan geeft zijn: het Rotterdams Operakoor, Viva La Musica uit Uden, het Amsterdams Operakoor en het Haarlems Gemengd Koor.

Het repertoire van Ago omvat o.a. missen van Haydn, Mozart, Schubert en Gounod, het Requiem van Fauré, The Messiah van Händel, The Armed Man van Karl Jenkins, die Jahreszeiten van Haydn en die erste Walpurgisnacht van Mendelssohn.

Hij dirigeerde de Londense Versie van ein Deutsches Requiem van Brahms en het Requiem van Verdi.

In 1993 dirigeerde Ago zijn eerste complete opera, Attila van Verdi. Het jaar daarop volgde de operette Gräfin Mariza van Kálmán. Na deze eerste schreden volgden scenische en concertante opera’s en fragmenten uit werken van Gluck, Mozart, Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi, Mascagni, Leoncavallo, Boito, Puccini, Bizet, Gounod, Wagner, Meyerbeer, Tsjaikovsky, Borodin, Smetana en Stravinsky, operettes van Strauss, Kálmán, Léhar, Gilbert & Sullivan en Offenbach

Zanger

Als zanger heeft Ago een aanzienlijk repertoire opgebouwd met opera- en operettearia’s, duetten en muziek uit de Mediterrané, verder oratoriumwerken waaronder: het Requiem van Brahms, Duruflé en Fauré, The Armed Man van Karl Jenkins tijdens een concert met het Hastings Philharmonic Choir in Hastings in Engeland. Tevens zong hij de baritonpartij in de 9e Symfonie van Beethoven.
Recent zong Ago Christus in de Mättheus Passion van Bach, de baspartij in het Requiem van Mozart en de Messiah van Händel.

Zijn liedrepertoire omvat werken van Schumann, Brahms, Schubert, Fauré, Poulenc, Vaughan-Williams, Grieg en Strauss.

In september 2018 verzorgde hij de wereldpremière van liederen door George Beentjes, speciaal voor hem geschreven.

Tijdens de Operadagen Rotterdam is Ago vanaf het begin, één van de vaste solisten bij Van Smartlap tot Opera met concerten in De Doelen te Rotterdam en op de Koeweide in Crooswijk.

Ago maakte op uitnodiging vele concertreizen naar Italië, Duitsland, Engeland, Schotland, en Sint-Petersburg, waar met solisten van het Mariinsky Theater en een projectkoor een aantal concerten werd gegeven.

Voor de nabije en verdere toekomst komen er concerten met I Lombardi en Aida van Verdi, het Weihnachtsoratorium van Bach, Elias van Mendelssohn als dirigent en zanger, een Rossini concert, en de Five mystical songs van Vaughan-Williams.